סופריטו עוף וחצילים

שף אבי ביטון

 

המרכיבים (ל-4 מנות): 

8  שוקי עוף נקיים

20 פרוסות חציל צלוי (מהמתכון לעיל)

8  כפות שמן קנולה

1/2 כוס מים קרים

מלח

פלפל שחור גרוס

 

אופן ההכנה:

  1. בסיר רחב ועמוק יוצקים שמן קנולה ומשחימים את את שוקי העוף כ-5 דקות מכל צד.
  2. מתבלים במלח ופלפל ומוציאים לצלחת (משאירים את השומן והמשקעים של העוף בסיר ולא שוטפים/ משתמשים בסיר חדש).
  3. יוצקים את המים ובעזרת כף עץ מקרצפים את תחתית הסיר לערבוב כל טעמי העוף במים, מחזירים את העוף לסיר ומסדרים את החצילים בינות העוף מכסים ומבשלים על להבה נמוכה כשעה וחצי.
  4. מגישים בליווי אורז לבן וסלט ירוק טרי.