שוק טלה צלויה עם ירקות שורש

שף אבי ביטון

המצרכים:
שוק טלה שלמה
20  שיני שום שלמות
5  כפות חרדל דיז'ון גרגירים
5  כפות חרדל דיז'ון חלק
2  כפות סילאן
חצי כוס שמן זית
2  כפות פלפל שחור גרוס
2  כפות מלח אטלנטי
 10 ענפי תימין
3  ענפי רוזמרין
חצי כוס מים

לירקות:
4  ראשי שום שלמים
5  תפוחי אדמה, קלופים וחתוכים לקוביות
3  גזרים, קלופים וחתוכים גס
3  בצלים, חצויים
2  פלפלים חריפים, פרוסים לפרוסות עבות

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות.
  2. בעזרת סכין חורצים את שוק הטלה בנקודות שונות ותוחבים פנימה את שיני השום השלמות. מומלץ למעוך את השיניים בעזרת דופן הסכין לפני כן.
  3. מניחים את שוק הטלה על תבנית תנור מרופדת בנייר אפייה.
  4. מכינים תערובת משני סוגי החרדל, הסילאן, שמן הזית, המים, המלח והפלפל. מעסים  היטב את שוק הטלה בתערובת.
  5. מפזרים מעל מעט מלח ופלפל שחור. מוסיפים את גבעולי התימין והרוזמרין. עוטפים את כל התבנית ברדיד אלומיניום וצולים בתנור כ- 25 דקות. מוציאים את התבנית בזהירות ומסירים את רדיד האלומיניום. מנמיכים את חום התנור ל-170 מעלות.
  6. מוסיפים לתבנית את הירקות ומערבבים יחד עם הרוטב שבתבנית. מחזירים לתנור לאפייה של כשעה נוספת.
  7. פורסים את הבשר דק ומגישים עם הירקות.