קציצות עוף ברוטב תרד ושעועית בובעס

שף אבי ביטון

מצרכים לקציצות -

1 ק" ג בשר עוף ,טחון

2 בצלים בינוניים, קצוצים דק

צרור פטרוזיליה, קצוצה דק

3 שיני שום כתושות

1 ביצה

5 כפות פירורי לחם דקים

מלח

פלפל שחור

 

מצרכים לרוטב -

1/2 ק"ג תרד טרי

1 כרשה גדולה פרוסה דק (החלק הלבן)

5 כפות שמן זית

1/2 לימון, סחוט למיץ

1 כוס שעועית בובעס, מושרת למשך הלילה ומבושלת במים כשעה וחצי

1 כפית סוכר

2 כוסות מים

מלח

 

אופן ההכנה:

  1. הקציצות -מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות וצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג (50 גר' בערך כל כדור). שומרים את הכדורים מכוסים על מגש בצד (לא בקירור).
  2. הרוטבבסיר רחב ושטוח יוצקים את שמן הזית ומטגנים קלות את הכרשה. מוסיפים את כל חומרי הרוטב מכסים ומבשלים כ-35 דקות על להבה בינונית.,
  3. מנמיכים את הלהבה כדי להגיע לסף רתיחה, ומכניסים את הקציצות לתוך הרוטב, אחת אחת.

מבשלים כ – 30 דקות נוספות על להבה נמוכה.

מגישים עם חלה, לחם טוב או אורז לבן פשוט.