קדירת טלה ים תיכונית

שף אבי ביטון

 

המצרכים:
חצי כוס שמן זית
קילו וחצי צוואר טלה (או שוק טלה), חתוך לקוביות בגודל 3 על 3 ס"מ
4  עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
3  בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים
1  פלפל ירוק חריף, חתוך לרצועות
6  שיני שום שלמות
2  גזרים, פרוסים גס
חצי לימון, פרוס דק
צרור פטרוזיליה, קצוץ
מלח
פלפל שחור

 

 

אופן ההכנה:

  1. מחממים בסיר גדול 2 כפות משמן הזית ומוסיפים את הבשר. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
  2. מוסיפים את העגבניות, הבצל, הפלפל החריף, השום והגזרים ומניחים מעל את פרוסות הלימון. מפזרים מעט מלח גס, מוסיפים את שאר שמן הזית ומביאים לרתיחה (ללא נוזלים).
  3. מנמיכים את האש ומבשלים בחום נמוך כשעה וחצי-שעתיים, עד שהבשר והירקות רכים.
  4. מפזרים מעל התבשיל פטרוזליה קצוצה. מגישים עם טחינה טובה, פלפלים חריפים ולחם איכותי.