קדירת טלה ים תיכונית
המצרכים:
חצי כוס שמן זית
קילו וחצי צוואר טלה (או שוק טלה), חתוך לקוביות בגודל 3 על 3 ס"מ
4 עגבניות בשלות, חתוכות לרבעים
3 בצלים בינוניים, חתוכים לרבעים
1 פלפל ירוק חריף, חתוך לרצועות
6 שיני שום שלמות
2 גזרים, פרוסים גס
חצי לימון, פרוס דק
צרור פטרוזיליה, קצוץ
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה:
- מחממים בסיר גדול 2 כפות משמן הזית ומוסיפים את הבשר. מתבלים במלח ופלפל ומערבבים.
- מוסיפים את העגבניות, הבצל, הפלפל החריף, השום והגזרים ומניחים מעל את פרוסות הלימון. מפזרים מעט מלח גס, מוסיפים את שאר שמן הזית ומביאים לרתיחה (ללא נוזלים).
- מנמיכים את האש ומבשלים בחום נמוך כשעה וחצי-שעתיים, עד שהבשר והירקות רכים.
- מפזרים מעל התבשיל פטרוזליה קצוצה. מגישים עם טחינה טובה, פלפלים חריפים ולחם איכותי.