קציצות עוף ברוטב תרד ושעועית בובעס
מצרכים לקציצות -
1 ק" ג בשר עוף ,טחון
2 בצלים בינוניים, קצוצים דק
צרור פטרוזיליה, קצוצה דק
3 שיני שום כתושות
1 ביצה
5 כפות פירורי לחם דקים
מלח
פלפל שחור
מצרכים לרוטב -
1/2 ק"ג תרד טרי
1 כרשה גדולה פרוסה דק (החלק הלבן)
5 כפות שמן זית
1/2 לימון, סחוט למיץ
1 כוס שעועית בובעס, מושרת למשך הלילה ומבושלת במים כשעה וחצי
1 כפית סוכר
2 כוסות מים
מלח
אופן ההכנה:
- הקציצות -מערבבים בקערה את כל חומרי הקציצות וצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג (50 גר' בערך כל כדור). שומרים את הכדורים מכוסים על מגש בצד (לא בקירור).
- הרוטב - בסיר רחב ושטוח יוצקים את שמן הזית ומטגנים קלות את הכרשה. מוסיפים את כל חומרי הרוטב מכסים ומבשלים כ-35 דקות על להבה בינונית.,
- מנמיכים את הלהבה כדי להגיע לסף רתיחה, ומכניסים את הקציצות לתוך הרוטב, אחת אחת.
מבשלים כ – 30 דקות נוספות על להבה נמוכה.
מגישים עם חלה, לחם טוב או אורז לבן פשוט.