קציצות בקר איטלקיות

שף אבי ביטון

 

מתכון ל-6 סועדים.

 

מצרכים לקציצות -

600  גר' בשר בקר, טחון

3 שיני שום, כתושות

1 בצל, קצוץ, דק מאוד

צרור פטרוזיליה, קצוצה

צרור בזיליקום, קצוץ דק

4 כפות גדושות פרורי לחם

1 ביצה

מלח ופלפל שחור גרוס

 

מצרכים לרוטב -

5 כפות שמן זית

3 שיני שום, פרוסים

1/2 ק"ג עגבניות שרי

1 כפית שטוחה פפריקה מתוקה

1 כפית סוכר

מלח

צרור אורגנו טרי

1 כוס מים

 

אופן ההכנה:

  1. הקציצות -מערבבים את כל החומרים בקערה. צרים כדורים קטנים מאוד (בגודל של כ- 30 גר' כל כדור). 
  2. הרוטב - במחבת יוצקים שמן זית ומטגנים את השום והעגבניות.
  3. אחרי חמש דקות מוסיפים את יתרת החומרים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
  4. מוסיפים את הקציצות ומבשלים כ-25 דקות.

 

*מגישים עם ספגטי, אורז, חלה או עם לחם שחור איכותי.